Novo

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z #
Mystery
 • 1559  The Blue Elephant (2014)
  INFO
  The Blue Elephant (2014) on IMDb
  Pet godina nakon smrti žene i kćerke, nekad briljantni psihijatar Dr. Yehia Rashed vraća se na posao u bolnicu Al Abbasia. Na svoj prvi dan nailazi svog prijatelja sa fakulteta i kolegu, također psihijatra, Sherifa koji je upravo stigao na mentalnu i psihičnu procjenu zbog optužbe za brutalno silovanje i ubojstvo supruge. U pokušaju da mu pomogne, i boreći se s duhovima prošlosti, svojim alkoholizmom, drogom i ponovnim susretom sa ljubavlju svog života Lobnom, Sherifovom sestrom, Dr. Yehia otkriva mračne tajne.

  Director: Marwan Hamed
  Writer: Ahmed Mourad
  Stars: Karim Abdel Aziz, Khaled El Sawy, Nelly Karim
 • 785  Lifeforce (1985)
  INFO
  Lifeforce (1985) on IMDb
  Svemirska letjelica Churchill dobiva zadatak promatrati Halleyev komet pod zapovjedništvom narednika Toma Carlsena. Uoče neobičan oblik povezan s kometom pa Carlsen odlazi s timom istražiti o čemu se radi. Tamo nađu tri humanoidna bića u lijesovima te ih dovedu u letjelicu. Odjednom Zemlja izgubi svaki kontakt sa Churchillom te šalje drugu letjelicu u potragu. Oni nađu mrtvu posadu i spaljenu letjelicu. Sa sobom na Zemlju ponesu humanoide kako bi istražili tko su. Dr. Hans Fallada otkrije kako se radi o nekakvim vampirima koji izvlače životnu snagu iz ljudi te ih pretvaraju u zombije. Pojavi se i Carlsen koji je uspio preživjeti i udružuje se sa Colinom Caineom kako bi zajedno spasili čovječanstvo od zlih vampira iz svemira.

  Director: Tobe Hooper
  Writers: Colin Wilson , Dan O'Bannon
  Stars: Steve Railsback, Mathilda May, Peter Firth
 • 2002  Cold Creek Manor (2003)
  INFO
  Cold Creek Manor (2003) on IMDb
  Želeći konačno pobjeći od svih stresova koji opterećuju njihov život u velikom gradu, Cooper Tilson (Dennis Quaid) i njegova obitelj napuštaju New York i odlaze živjeti u zapuštenu kuću na selu, još uvijek punoj stvari prethodnih stanara.

  Director: Mike Figgis
  Writer: Richard Jefferies
  Stars: Dennis Quaid, Sharon Stone, Stephen Dorff
 • 10  De Vierde Man Aka The Fourth Man (1983)
  INFO
  The 4th Man (1983) on IMDb
  Morbidni katolički pisac Gerard Reve, koji je biseksualan, alkoholičar i ima česte vizije smrti, pozvan je da održi predavanje ...

  Director: Paul Verhoeven
  Writers: Gerard Reve , Gerard Soeteman
  Stars: Jeroen Krabbé, Renée Soutendijk, Thom Hoffman
 • 9  Suddenly, Last Summer (1959)
  INFO
  Suddenly, Last Summer (1959) on IMDb
  Sin jedinac imućne udovice Violete Venable umre na odmoru na kojem je bio sa svojim rođakinjom Katerin. Ono što je devojka videla bilo je toliko užasno da je skrenula sa uma: sada gospođa Venable želi da lobotimiziraju Katerin kako bi razotkrili istinu šta se desilo njenom sinu…

  Director: Joseph L. Mankiewicz
  Writers: Tennessee Williams , Gore Vidal
  Stars: Elizabeth Taylor, Katharine Hepburn, Montgomery Clift
 • 10  Gerry (2002)
  INFO
  Gerry (2002) on IMDb
  Gerry (Matt Damon) i Gerry (Casey Affleck), dvojica imenjaka, odluče skrenuti s glavne ceste i putovati kroz divljinu. Njihova odluka uskoro se pokaže kao nepromišljenja. Uskoro se nađu izgubljeni u surovom okolišu. U početku stvar spašavaju humor i njihova samouvjerenost kojima održavaju dobro raspoloženje. no kako vrijeme prolazi i sati se počinju pretvarati u dane oni napokon shvate ozbiljnost situacije u kojoj su se našli…

  Director: Gus Van Sant
  Writers: Casey Affleck, Matt Damon
  Stars: Casey Affleck, Matt Damon
 • 1929  Inland Empire (2006)
  INFO
  Unutrašnje carstvo (2006) on IMDb
  Kada glumica pocne usvajati personu njenog lika iz filma, njen svijet ce postati nocna mora.

  Director: David Lynch
  Writer: David Lynch
  Stars: Laura Dern, Jeremy Irons, Justin Theroux
 • 35
  Part 8
  kraj serije !!!  The Name of the Rose (2019) Part 8
  INFO
  The Name of the Rose (2019– ) on IMDb
  Franjevački monah Vilijem od Baskervila, poznat po svojoj mudrosti i visprenosti, sa svojim pomoćnikom Adsom od Melka dolazi da istraži zločin koji se desio u jednoj opatiju u italijanskim Alpima. Ništa nije jednostavno kako se čini, a ubistva se ređaju jedno za drugim.

  Stars: John Turturro, Rupert Everett, Damian Hardung
 • 4231  The Resident (2011)
  INFO
  Stanovnik (2011) on IMDb
  Džulijet je lekar hitne pomoći, koju ostavlja verenik a ona, da bi napravila promenu u životu, nalazi novi stan u starom delu Bruklina i upoznaje svog stanodavca Maksa koji, iako dobro izgleda, nije uravnotezen tip. On počinje da je špijunira i prati a, kako vreme odmiče, postaje sve opsesivniji. Džulijet otkriva i da je noćima bila silovana pod dejstvom podmetnutih opijata...

  Director: Antti Jokinen
  Writers: Antti Jokinen, Robert Orr
  Stars: Hilary Swank, Jeffrey Dean Morgan and Lee Pace
 • 921  Wedding Planner Mystery (2014)
  INFO
  Wedding Planner Mystery (TV Movie 2014) on IMDb
  Carnegie Kincaid (E. Durance) angažirana je da organizira vjenčanje Nicky Perry (C. Simmons). Nickyn otac vrlo je bogat i prati ga sumnja da se obogatio na nezakonit način, što je razlog da se oko te obitelji, pa time i oko organizatorice vjenčanja, neprekidno nalazi novinar Aaron Gold (A. W. Walker). Douglas Perry, Nickyn otac, ima, kažu, samo dvije slabosti: jedna je njegova kći, a druga slabo srce. Ipak u svemu mu usrdno pomaže Clara Perry (G. Rose), njegova druga supruga i, kako misli Carnegie, najbolja maćeha na svijetu. No, sve krene krivo na dan vjenčanja: jedna je djeveruša nastradala u automobilu pod sumnjivim okolnostima, Aaron se pojavljuje kad je to najmanje potrebno, Carnegie gubi kontrolu nad pomno planiranim događajem, osobito nakon što upozna tajanstvenog neznanca Holta Walkera (B. Beemer)… A kulminacija je daleko gora od svega što je očekivala: obitelj Perry optužuje ju da je ukrala dio novca planiranog za troškove vjenčanja, Douglas Perry doživi srčani udar, a Nicky je naočigled uzvanika oteta!

  Director: Ron Oliver
  Writers: Deborah Donnelly , Darcy Meyers
  Stars: Erica Durance, Andrew W. Walker, Brandon Beemer
 • 16  Jagged Edge (1985)
  INFO
  Jagged Edge (1985) on IMDb
  Kada je slučaj ubojstva tako stravičan, čemu ćete više vijerovati svojim emocijama ili stvarnim dokazima? Bogata nasljedica je brutalno ubijena u svojoj osamljenoj vikendici na obali, nedaleko od San Francisca. To pogađa njenog muža Jake, ali on ubrzo biva optužen za taj zločin. On angažira odvjetnicu, iako je ona bez mnogo iskustva. Ubrzo se među njima razvija ljubavna kemija i ona će se naći u situaciji da brani čovijeka u koga je zaljubljena.

  Director: Richard Marquand
  Writer: Joe Eszterhas
  Stars: Jeff Bridges, Glenn Close, Peter Coyote
 • 45  One Point O (2004)
  INFO
  One Point O (2004) on IMDb
  One Point O (alternativnih naziva 1.0, One Point Zero, Version 1.0 i Virus 1.0) je naučno-fantastični psihološki triler film koji tu i tamo ima pokoju horor scenu. Ipak, sadržinski ovaj film je više košmaran nego većina horora koji su opisani u poslednje vreme jer je ono što u njemu vidimo i doživljavamo prilično uvrnuto, zbunjujuće, zloslutno i više nego zastrašujuće. Film obrađuje mnoge teme modernog društva (privatnost, manipulaciju, kontrolu, paranoju) a iako je star već gotovo deceniju ipo nimalo nije izgubio na aktuelnosti.

  Directors: Jeff Renfroe, Marteinn Thorsson
  Writers: Jeff Renfroe, Marteinn Thorsson
  Stars: Richard Rees, Jeremy Sisto, Udo Kier
 • 38  A Vigilante (2018)
  INFO
  A Vigilante (2018) on IMDb
  Olivija Vajld u ovom filmu glumi ženu koja je bila žrtva porodičnog nasilja, pa odlučuje da uzme stvar u svoje ruke i posvećuje se tome da ubija nasilnike iste vrste kako više nikada ne bi mogli da naude ženama, a za svako novo ubistvo, pažljivo menja i sakriva identitet.

  Director: Sarah Daggar-Nickson
  Writer: Sarah Daggar-Nickson
  Stars: Olivia Wilde, Morgan Spector, Kyle Catlett
 • 58  Mercy Black (2019)
  INFO
  Mercy Black (2019) on IMDb
  15 godina nakon što je isekla prst drugarici iz detinjstva kako bi izvela ritual prizivanja Mersi Blek, Marina Hes dolazi svojoj kući. Otpuštena iz psihijatrijske bolnice vraća se svojoj sestri i mladom sestriću. Ali tokom godina, mit o Mersi Blek je popularizovan preko čitavog interneta da su mnogi stradali od strane ubica imitatora. Ovo je zastrašujuća priča o iskupljenju i verovanju u mračnim strašnim stvorenjima...

  Director: Owen Egerton
  Writer: Owen Egerton
  Stars: Daniella Pineda, Austin Amelio, Elle LaMont
 • 14  Rope (1948)
  INFO
  Rope (1948) on IMDb
  Prvi Hickokov film u Tehnikoloru, snimljen je po istoimenoj predstavi Patrika Hamiltona. Predstava je inspirisana ubistvom jednog mladica koje se desilo 1924. godine, a ubila su ga dvojica studenata samo da bi pokazali kako je moguce izvrsiti ubistvo i proci nekaznjeno. Ipak, ubice su uhapsene i osudjene. Film je poznat po tome sto se desava u realnom vremenu, a montiran je tako da deluje kao jedinstven kadar.

  Director: Alfred Hitchcock
  Writers: Hume Cronyn , Patrick Hamilton
  Stars: James Stewart, John Dall, Farley Granger
 • 43
  Part 7  The Name of the Rose (2019) Part 7
  INFO
  The Name of the Rose (2019– ) on IMDb
  Franjevački monah Vilijem od Baskervila, poznat po svojoj mudrosti i visprenosti, sa svojim pomoćnikom Adsom od Melka dolazi da istraži zločin koji se desio u jednoj opatiju u italijanskim Alpima. Ništa nije jednostavno kako se čini, a ubistva se ređaju jedno za drugim.

  Stars: John Turturro, Rupert Everett, Damian Hardung
 • 1080  Coffin (2011)
  INFO
  Coffin (2011) on IMDb
  Posle buđenja iz dubokog sna, Sean Justice i njegova devojka shvataju da su se probudili u velikoj crnoj kutiji i iz koje moraju da izađu u roku od 2 sata ili plaćaju najskuplju cenu... život!

  Directors: Kipp Tribble, Derik Wingo
  Writer: Kipp Tribble
  Stars: Johnny Alonso, David Banks and Luke Barnett
 • 7344  National Treasure: Book of Secrets (2007)
  INFO
  National Treasure: Book of Secrets (2007) on IMDb
  Ovo otkriće promijenit će svijet. Za Bena Gatesa (Nicolas Cage) povijest nije samo mrtvo slovo na papiru. Ona je živa, uzbudljiva i zagonetna. Nakon zapanjujućeg otkrića templarskog blaga, Ben je postao najpoznatiji svjetski lovac na izgubljena blaga. Zajedno s ocem, profesorom Patrickom Gatesom (Jon Voight), otkrije stranice dnevnika Lincolnovog ubojice, Johna Wilkesa Bootha. Iako je dnevnik pronađen na Boothovom tijelu, ove stranice su do sada bile izgubljene. Na veliko iznenađenje Bena i Patricka, te iste stranice dnevnika upliću njihovog pretka, Thomasa Gatesa, u urotu i Lincolnovu likvidaciju.

  Director: Jon Turteltaub
  Writers: Marianne Wibberley , Cormac Wibberley
  Stars: Nicolas Cage, Diane Kruger, Justin Bartha
Gost
  
Ukupno
Korisnici
Gosti
Ukupno online: 36
Gosti: 35
Korisnka: 1
dr67  

javascript:// sdan
15 June 2019 в 12:11
Foyle's War 8x01
victory
javascript:// sdan
14 June 2019 в 20:19
Foyle's War 7x03
victory
javascript:// sdan
14 June 2019 в 16:09
Foyle's War 7x02
victory

Copyright Lud@k Site © 2018