Novo

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z #
Drama
 • 2017  Delivery Man (2013)
  INFO
  Delivery Man (2013) on IMDb
  Nova kvalifikovana babica Metju Banting je i sam doživeo ponovno rođenje u kasnim tridesetima. Ostavio je posao policajca u potazi za poslom koji je svrsishodniji. Pored njega, bolnički tim čine nedavno razvedena viša babica Kejtlin, duhovita babica Lisa, ekstremno gunđalo viša babica Pat, naivna i skolona nezgodama Taš. Ali Metju neće biti sasvim sam u nepoznatom okruženju. Njegovog kolegu Ijana suspendiju iz policije i zapošljava se kao stražar u bolnici.

  Director: Ken Scott
  Writers: Ken Scott (screenplay), Ken Scott
  Stars: Vince Vaughn, Chris Pratt, Cobie Smulders
 • 1736  Misconduct (2016)
  INFO
  Misconduct (2016) on IMDb
  Kada ambiciozni mladi odvjetnik Ben preuzme slučaj protiv moćnog i bezobzirnog direktora farmaceutske kompanije vrlo brzo će shvatiti da je upleten u slučaj ucjene i korupcije.

  Director: Shintaro Shimosawa
  Writers: Simon Boyes, Adam Mason
  Stars: Malin Akerman, Alice Eve, Julia Stiles
 • 10  2046 (2004)
  INFO
  2046 (2004) on IMDb
  Bio je pisac. Mislio je da piše o budućnosti, a zapravo je pisao o prošlosti. U njegovoj knizi, misteriozni voz s vremena na vreme kreće za 2046.

  Director: Kar-Wai Wong
  Writer: Kar-Wai Wong
  Stars: Tony Chiu-Wai Leung, Ziyi Zhang, Faye Wong
 • 7  Lust, Caution (2007)
  INFO
  Lust, Caution (2007) on IMDb
  Godine 1942. u Šangaju kolaborator s japanskim okupacijskim vlastima, gospodin Yee, sastaje se u draguljarnici sa svojom mladom ljubavnicom Chia Chiom, koju on poznaje kao gospođu Mak. Radnja filma se vraća unatrag, godina je 1938., Japan je okupirao Kinu, a mlad, zgodan i domoljubno raspoložen vođa studentskih kazalištaraca Kuang Yu Min dozna da se gospodin Yee nalazi u Hong Kongu. Padne mu na pamet da “režira” “predstavu života”, a sve kako bi mlada i privlačna studentica Chia Chi, hineći otmjenu gospođu Mak, suprugu nezgrapna poslovnog čovjeka, zavela Yeea i dovela ga pred nišan svojih kolega…

  Director: Ang Lee
  Writers: Eileen Chang , James Schamus
  Stars: Tony Chiu-Wai Leung, Wei Tang, Joan Chen
 • 9  Guilty as Sin (1993)
  INFO
  Guilty as Sin (1993) on IMDb
  Lijepa i slavna odvjetnica, Jennifer Haines (Rebecca DeMornay), prihvaća ponudu Davida Greenhilla (Don Johnson), muškarca optuženog za ubojstvo supruge, te staje u njegovu obranu na suđenju koje bi joj moglo donijeti znatan poslovni uspjeh. Kako nije sigurna u njegovu nevinost, Jennifer pokreće vlastitu istragu zbog čega se njena karijera, kao i život, nađu u opasnosti.

  Director: Sidney Lumet
  Writer: Larry Cohen
  Stars: Rebecca De Mornay, Don Johnson, Stephen Lang
 • 3  Everything Is Illuminated (2005)
  INFO
  Everything Is Illuminated (2005) on IMDb
  Njujorški Židov, strastveni kolekcionar i samozatajan pisac Jonathan Safran odluči otputovati u svoju djedovinu, Ukrajinu, kako bi pronašao Augustinu, ženu koja je navodno spasila njegovog pokojnog djeda od nacista. U potragu kreće koristeći usluge ukrajinske firme Heritage Odessa Tours koja je specijalizirana za pronalaženje nestalih i umrlih. Firmu čine djed koji umišlja da je slijep, unuk Alex koji je ujedno i prevoditelj s engleskog te pas Sammy Davis Junior Junior (nazvan prema američkom svestranom zabavljaču). U prastarom autu njih troje i pas kreću na put po Ukrajini u potrazi za mjestom Tračimbrod.

  Director: Liev Schreiber
  Writers: Jonathan Safran Foer , Liev Schreiber
  Stars: Elijah Wood, Eugene Hutz, Boris Lyoskin
 • 11  Volcano (2018)
  INFO
  Volcano (2018) on IMDb
  Sticajem čudnih okolnosti, Lukas, prevodilac OEBS-a u okviru vojne inspekcije kontrolnih punktova, završi u zabačenom gradu na jugu ukrajinske stepe. Nemajući kome da se obrati za pomoć, ovaj gradski momak pronalazi utočište u kući zanimljivog lokalca po imenu Vova. Koristeći Vovu kao vodiča, Lukas se suočava sa anarhističkim univerzumom kakav nije mogao ni da zamisli, svetom u kojem život teče bez vidljive strukture. Fasciniran svojim domaćinom i njegovom ćerkom, Maruškom, u koju se ubrzo zaljubljuje, Lukas pobeđuje prezir prema seoskom životu što mu otvara put ka nezamislivoj sreći.

  Director: Roman Bondarchuk
  Writers: Alla Tyutyunnik, Dar'ya Averchenko
  Stars: Serhiy Stepansky, Viktor Zhdanov
 • 8  Posledice Aka Consequences (2018)
  INFO
  Consequences (2018) on IMDb
  Naš anti-junak je Andrej (Zemljič), osamnaestogodišnji momak, koji se za početak ne zna nositi sa svojim bijesom. Usljed skrivanja svoje seksualne orijentacije, biva osramoćen u situaciji s djevojkom, pa se iskali na njoj. Za šta ona podnese prijavu. Na sudu ga majka (Hribar) spektakularno uvali u još veću nevolju svjedočeći iz svog ugla da je užasan sin, kojeg nikad nema kod kuće i u školi.I eto ga u popravnom domu da se suoči sa posljedicama svojih djela i izbori za svoje mjesto u grupi osuđenika. Postaje blizak sa Želetom (Šturbej), svojim neformalnim liderom, boreći se da zadrži svoju potiskivanu tajnu samo za sebe.

  Director: Darko Stante
  Writer: Darko Stante
  Stars: Matej Zemljic, Timon Sturbej, Gasper Markun
 • 9  The Sweet Hereafter (1997)
  INFO
  Slatka sutrašnjica (1997) on IMDb
  Stanovnicima kanadskog gradića dogodila se velika tragedija, školski autobus se strovalio niz padinu te je četrnaestero djece poginulo, a ostali su teško ranjeni. Vozeći po snijegu, vozačica autobusa izgubila je kontrolu nad vozilom, a cijeli se događaj odvio pred očima jednog od roditelja koji se vozio iza školskog autobusa. Stravična nesreća ostavila je mnoge u gradiću paralizirane od boli. Odvjetnik Mitchell Stevens posjećuje roditelje te ih nagovara na grupnu tužbu protiv autobusnog prijevoznika motiviran trećinom od odštete. No Stevensu novac nije jedina motivacija, njegova je kći Zoe ovisnica o teškim narkoticima, prošla je mnoga bezuspješna liječenja, a Stevens, nemoćan u svojoj ulozi oca, preplavljen grižnjom savjesti traži "nevidljivog" krivca...

  Director: Atom Egoyan
  Writers: Russell Banks , Atom Egoyan
  Stars: Ian Holm, Sarah Polley, Caerthan Banks
 • 7  Ararat (2002)
  INFO
  Ararat (2002) on IMDb
  Ararat je sofisticiran film o bolnim lekcijama istorije i iscjeljujućoj moći umjetnosti. S druge strane, to je i jezovita priča o životu i legatu velikog slikara Aršila Gorkog. Proganjan strahovitim masakrom Jermena 1915, duh Gorkog se javlja u različitim ljudima i u različitim oblicima poslije njegovog samoubistva 1948. U onome što zovemo stvarnost, Gorki je vodeći umjetnik 20. vijeka. Pored genija kakvi su bili Koning, Polok i Rotko, njegovo djelo je pomoglo definisanju umjetničkih pravaca kakvi su bili nadrealizam i apstraktni ekspresionizam.

  Director: Atom Egoyan
  Writer: Atom Egoyan
  Stars: Charles Aznavour, Brent Carver, Eric Bogosian
 • 3259  Black Death (2010)
  INFO
  Crna smrt (2010) on IMDb
  Mladi monah dobija zadatak da sazna istinu o pričama da su u jednom selu ljudi vraćeni iz mrtvih u vreme izbijanja prve bubonske kuge u Engleskoj.....

  Director: Christopher Smith
  Writer: Dario Poloni
  Stars: Eddie Redmayne, Sean Bean and Carice van Houten
 • 22  El secreto de sus ojos Aka The Secret in Their Eyes (2009)
  INFO
  The Secret in Their Eyes (2009) on IMDb
  Argentinac Benjamín Espósito (R. Darín) cijeli je život proveo radeći na sudu. Nakon odlaska u mirovinu odluči napisati roman u kojemu kani rezimirati neke najvažnije događaje iz svojega radnog vijeka. U to je uključio nikad riješen zločin silovanja i ubojstva lijepe djevojke iz davne 1974., u čiju je istragu i sam bio uključen. Kako roman napreduje autor, uz mnoštvo detalja, počne otkrivati mogući trag ubojice, identifikacijom jednoga čovjeka preko fotografije. Vjerojatno je riječ o izvjesnom Gómezu (J. Godino), čovjeku koji je baš trenutno u Buenos Airesu…

  Director: Juan José Campanella
  Writers: Eduardo Sacheri , Juan José Campanella
  Stars: Ricardo Darín, Soledad Villamil, Pablo Rago
 • 5  Protecting the King (2007)
  INFO
  Protecting the King (2007) on IMDb
  Seks, droga i nasilje – sve je to deo posla kada čuvate kralja rock & rolla, Elvisa Prislija… Priča o Dejvidu Stenliju, polubratu i telohranitelju kralja..

  Director: D. Edward Stanley
  Writers: D. Edward Stanley, Marty Poole
  Stars: Matt Barr, Greg Collins, Tom Sizemore
 • 2624  Only Lovers Left Alive (2013)
  INFO
  Only Lovers Left Alive (2013) on IMDb
  Adam je glazbenik koji se ponovno susreće sa svojom životnom ljubavi Evom. Ta ljubavna priča traje kroz stoljeća (budući su dvoje ljubavnika vampiri) a Adam je sad krajnje depresivan i ne vidi gdje svijet vodi. Njihova ljubav je poljuljana I na velikom testu kada se pojavi divlja i nekontrolirana Evina sestra.

  Director: Jim Jarmusch
  Writers: Jim Jarmusch, Marion Bessay
  Stars: Tilda Swinton, Tom Hiddleston, Mia Wasikowska
 • 293  The Film Critic Aka El critico (2013)
  INFO
  El Crítico (2013) on IMDb
  Prestizni filmski kriticar gubi veru u umetnicku formu nakon cega upoznaje mladu zenu koja je njegova opsta suprotnost.

  Director: Hernán Guerschuny
  Writer: Hernán Guerschuny
  Stars: Rafael Spregelburd, Dolores Fonzi, Blanca Lewin
 • 18  Kûkai Aka Legend of the Demon Cat (2017)
  INFO
  Legenda o konkubini (2017) on IMDb
  U vreme vladavine dinastije Tang u Kini, 850. godine, demonska mačka se pojavljuje i narušava mir u glavnom gradu Čangan...

  Director: Kaige Chen
  Writers: Baku Yumemakura, Kaige Chen
  Stars: Xuan Huang, Shôta Sometani, Yuqi Zhang
 • 24  Tian jiang xiong shi Aka Dragon Blade (2015)
  INFO
  Dragon Blade (2015) on IMDb
  Džeki Čen, Džon Kjuzak, Edrijen Brodi i Peng Lin glavni su glumci najskupljeg kineskog ostvarenja, čija je radnja smeštena u alternativnu istoriju u kojoj se Rimsko carstvo bori sa kineskom dinastijom Han zbog kontrole Puta svile. Brodi igra rimskog generala Tiberijusa, koji pokušava da uspostavi kontrolu nad Putem svile, odnosno zemaljskom trgovačkom linijom iz Kine prema Zapadu. Kjuzak glumi još jednog generala, Luciusa, a Čen je kineski oficir koji se sa njim udružuje.

  Director: Daniel Lee
  Writer: Daniel Lee
  Stars: Jackie Chan, John Cusack, Adrien Brody
 • 21  O Nome da Morte Aka 492 (2017)
  INFO
  492 (2017) on IMDb
  Žulijo Santana, pobožni mladić, postaje plaćeni ubica nakon što ga za taj posao angažuje njegov cinični ujak. Tokom njegove smrtonosne karijere, Žulio ubije 492 ljudi, ali tokom svakog zadatka, njegova savest je na teškim mukama. Kako njegove uloge muža i oca postaju sve dominantnije, nemoguć dvostruki život dolazi do tačke pucanja u ovoj neverovatnoj istinitoj priči o korupciji, kontradiktornosti i ispovesti.

  Director: Henrique Goldman
  Writers: Henrique Goldman, Vitor Leite
  Stars: Marco Pigossi, Fabiula Nascimento, André Mattos
Gost
  
Ukupno
Korisnici
Gosti
Ukupno online: 11
Gosti: 11
Korisnka: 0
  


Copyright Lud@k Site © 2018