Novo

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z #
Drama
 • 1  Klovn Forever Aka Klown Forever (2015)
  INFO
  Klown Forever (2015) on IMDb
  Frenkovo i Kasperovo prijateljstvo stavljeno je na test kada Kasper odluci da napusti Dansku kako bi nastavio solo karijeru u Los Andjelesu. Odlucan da vrati svoga najboljeg prijatelja, Frenk odlucuje da prati Kaspera kako bi mu obezbedio uzbudljivo putovanje.

  Director: Mikkel Nørgaard
  Writers: Casper Christensen , Casper Christensen
  Stars: Casper Christensen, Frank Hvam, Mia Lyhne
 • 1  Tinta Bruta Aka Hard Paint (2018)
  INFO
  Hard Paint (2018) on IMDb
  Pedro zarađuje za život putem četovanja na internetu. Rezolucija slike možda nije savršena, ali kada se Pedro transformiše u Neonskog dečaka ispred svoje veb-kamere, on uspeva da postigne željeni utisak. Lagano, ovaj mladić umače prste u konzerve sa različitim bojama farbe i nanosi je na svoje golo telo. Sijajući u mraku, Neonski dečak izvršava naređenja svojih korisnika, sve dok ne pristane da se sastane sa jednim od njih u privatnoj “sobi” za četovanje. Međutim, situacija se menja kada se Pedrova sestra Luiza iseli iz njihovog zajedničkog stana, a on primeti da je neko počeo da imitira njegov performans. On pristaje da izađe na sastanak sa ovim misterioznim konkurentom. Ovaj sastanak će imati dalekosežne posledice...

  Directors: Filipe Matzembacher, Marcio Reolon
  Writers: Filipe Matzembacher , Marcio Reolon
  Stars: Shico Menegat, Bruno Fernandes, Guega Peixoto
 • 1823  The Turin Horse (2011)
  INFO
  Torinski konj (2011) on IMDb
  Negdje u nekom zabitom mađarskom selu žive otac i kći. Otac ne vidi na jedno oko, a i ruka mu je oduzeta. Imaju kobilu koja odbija hranu te je niti upregnuti ne mogu. Vani neprestano puše hladni vjetar koji raznosi prašinu. Jedino što imaju za jelo su krumpiri. Svaki dan kći oblači oca, odlazi do bunara po vodu, daje kobili slamu i skuha dva oveća krumpira. Svaki dan je isti, ista rutina, isto vrijeme, ista duboka bijeda. Kataklizmične atmosfere, film počinje događajem vezanim uz Nietzschea koji je 1889. godine, boraveći u Torinu, ugledao strašan prizor bičevanja konja. Slavni je filozof pokušao pomoći jadnoj životinji no pao je na zemlju te se nakon toga duševno više nikada nije oporavio.

  Directors: Béla Tarr, Ágnes Hranitzky
  Writers: László Krasznahorkai , Béla Tarr
  Stars: János Derzsi, Erika Bók, Mihály Kormos
 • 842  Serenity (2019)
  INFO
  Spokoj (2019) on IMDb
  Bejker Dil (Mekonahi) je kapetan ribarskog brodića koji živi na mirnom i udaljenom ostrvu. Njegov život počinje da se ruši kada se pojavljuje bivša žena Keren (Hetavej) koja od njega zahteva da spasi njihovog sina i nju od novog muža nasilnika, tako što će ga baciti s broda ajkulama. Njeno prisustvo vraća Bejkera u prošlost koju je hteo da zaboravi i bori se između toga šta je ispravo, a šta ne, a sve to ga stavlja u "novu realnost koja možda i nije to što se čini".

  Director: Steven Knight
  Writer: Steven Knight
  Stars: Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Diane Lane
 • 2026  Delivery Man (2013)
  INFO
  Delivery Man (2013) on IMDb
  Nova kvalifikovana babica Metju Banting je i sam doživeo ponovno rođenje u kasnim tridesetima. Ostavio je posao policajca u potazi za poslom koji je svrsishodniji. Pored njega, bolnički tim čine nedavno razvedena viša babica Kejtlin, duhovita babica Lisa, ekstremno gunđalo viša babica Pat, naivna i skolona nezgodama Taš. Ali Metju neće biti sasvim sam u nepoznatom okruženju. Njegovog kolegu Ijana suspendiju iz policije i zapošljava se kao stražar u bolnici.

  Director: Ken Scott
  Writers: Ken Scott (screenplay), Ken Scott
  Stars: Vince Vaughn, Chris Pratt, Cobie Smulders
 • 1766  Misconduct (2016)
  INFO
  Misconduct (2016) on IMDb
  Kada ambiciozni mladi odvjetnik Ben preuzme slučaj protiv moćnog i bezobzirnog direktora farmaceutske kompanije vrlo brzo će shvatiti da je upleten u slučaj ucjene i korupcije.

  Director: Shintaro Shimosawa
  Writers: Simon Boyes, Adam Mason
  Stars: Malin Akerman, Alice Eve, Julia Stiles
 • 25  2046 (2004)
  INFO
  2046 (2004) on IMDb
  Bio je pisac. Mislio je da piše o budućnosti, a zapravo je pisao o prošlosti. U njegovoj knizi, misteriozni voz s vremena na vreme kreće za 2046.

  Director: Kar-Wai Wong
  Writer: Kar-Wai Wong
  Stars: Tony Chiu-Wai Leung, Ziyi Zhang, Faye Wong
 • 15  Lust, Caution (2007)
  INFO
  Lust, Caution (2007) on IMDb
  Godine 1942. u Šangaju kolaborator s japanskim okupacijskim vlastima, gospodin Yee, sastaje se u draguljarnici sa svojom mladom ljubavnicom Chia Chiom, koju on poznaje kao gospođu Mak. Radnja filma se vraća unatrag, godina je 1938., Japan je okupirao Kinu, a mlad, zgodan i domoljubno raspoložen vođa studentskih kazalištaraca Kuang Yu Min dozna da se gospodin Yee nalazi u Hong Kongu. Padne mu na pamet da “režira” “predstavu života”, a sve kako bi mlada i privlačna studentica Chia Chi, hineći otmjenu gospođu Mak, suprugu nezgrapna poslovnog čovjeka, zavela Yeea i dovela ga pred nišan svojih kolega…

  Director: Ang Lee
  Writers: Eileen Chang , James Schamus
  Stars: Tony Chiu-Wai Leung, Wei Tang, Joan Chen
 • 14  Guilty as Sin (1993)
  INFO
  Guilty as Sin (1993) on IMDb
  Lijepa i slavna odvjetnica, Jennifer Haines (Rebecca DeMornay), prihvaća ponudu Davida Greenhilla (Don Johnson), muškarca optuženog za ubojstvo supruge, te staje u njegovu obranu na suđenju koje bi joj moglo donijeti znatan poslovni uspjeh. Kako nije sigurna u njegovu nevinost, Jennifer pokreće vlastitu istragu zbog čega se njena karijera, kao i život, nađu u opasnosti.

  Director: Sidney Lumet
  Writer: Larry Cohen
  Stars: Rebecca De Mornay, Don Johnson, Stephen Lang
 • 8  Everything Is Illuminated (2005)
  INFO
  Everything Is Illuminated (2005) on IMDb
  Njujorški Židov, strastveni kolekcionar i samozatajan pisac Jonathan Safran odluči otputovati u svoju djedovinu, Ukrajinu, kako bi pronašao Augustinu, ženu koja je navodno spasila njegovog pokojnog djeda od nacista. U potragu kreće koristeći usluge ukrajinske firme Heritage Odessa Tours koja je specijalizirana za pronalaženje nestalih i umrlih. Firmu čine djed koji umišlja da je slijep, unuk Alex koji je ujedno i prevoditelj s engleskog te pas Sammy Davis Junior Junior (nazvan prema američkom svestranom zabavljaču). U prastarom autu njih troje i pas kreću na put po Ukrajini u potrazi za mjestom Tračimbrod.

  Director: Liev Schreiber
  Writers: Jonathan Safran Foer , Liev Schreiber
  Stars: Elijah Wood, Eugene Hutz, Boris Lyoskin
 • 21  Volcano (2018)
  INFO
  Volcano (2018) on IMDb
  Sticajem čudnih okolnosti, Lukas, prevodilac OEBS-a u okviru vojne inspekcije kontrolnih punktova, završi u zabačenom gradu na jugu ukrajinske stepe. Nemajući kome da se obrati za pomoć, ovaj gradski momak pronalazi utočište u kući zanimljivog lokalca po imenu Vova. Koristeći Vovu kao vodiča, Lukas se suočava sa anarhističkim univerzumom kakav nije mogao ni da zamisli, svetom u kojem život teče bez vidljive strukture. Fasciniran svojim domaćinom i njegovom ćerkom, Maruškom, u koju se ubrzo zaljubljuje, Lukas pobeđuje prezir prema seoskom životu što mu otvara put ka nezamislivoj sreći.

  Director: Roman Bondarchuk
  Writers: Alla Tyutyunnik, Dar'ya Averchenko
  Stars: Serhiy Stepansky, Viktor Zhdanov
 • 21  Posledice Aka Consequences (2018)
  INFO
  Consequences (2018) on IMDb
  Naš anti-junak je Andrej (Zemljič), osamnaestogodišnji momak, koji se za početak ne zna nositi sa svojim bijesom. Usljed skrivanja svoje seksualne orijentacije, biva osramoćen u situaciji s djevojkom, pa se iskali na njoj. Za šta ona podnese prijavu. Na sudu ga majka (Hribar) spektakularno uvali u još veću nevolju svjedočeći iz svog ugla da je užasan sin, kojeg nikad nema kod kuće i u školi.I eto ga u popravnom domu da se suoči sa posljedicama svojih djela i izbori za svoje mjesto u grupi osuđenika. Postaje blizak sa Želetom (Šturbej), svojim neformalnim liderom, boreći se da zadrži svoju potiskivanu tajnu samo za sebe.

  Director: Darko Stante
  Writer: Darko Stante
  Stars: Matej Zemljic, Timon Sturbej, Gasper Markun
 • 18  The Sweet Hereafter (1997)
  INFO
  Slatka sutrašnjica (1997) on IMDb
  Stanovnicima kanadskog gradića dogodila se velika tragedija, školski autobus se strovalio niz padinu te je četrnaestero djece poginulo, a ostali su teško ranjeni. Vozeći po snijegu, vozačica autobusa izgubila je kontrolu nad vozilom, a cijeli se događaj odvio pred očima jednog od roditelja koji se vozio iza školskog autobusa. Stravična nesreća ostavila je mnoge u gradiću paralizirane od boli. Odvjetnik Mitchell Stevens posjećuje roditelje te ih nagovara na grupnu tužbu protiv autobusnog prijevoznika motiviran trećinom od odštete. No Stevensu novac nije jedina motivacija, njegova je kći Zoe ovisnica o teškim narkoticima, prošla je mnoga bezuspješna liječenja, a Stevens, nemoćan u svojoj ulozi oca, preplavljen grižnjom savjesti traži "nevidljivog" krivca...

  Director: Atom Egoyan
  Writers: Russell Banks , Atom Egoyan
  Stars: Ian Holm, Sarah Polley, Caerthan Banks
 • 12  Ararat (2002)
  INFO
  Ararat (2002) on IMDb
  Ararat je sofisticiran film o bolnim lekcijama istorije i iscjeljujućoj moći umjetnosti. S druge strane, to je i jezovita priča o životu i legatu velikog slikara Aršila Gorkog. Proganjan strahovitim masakrom Jermena 1915, duh Gorkog se javlja u različitim ljudima i u različitim oblicima poslije njegovog samoubistva 1948. U onome što zovemo stvarnost, Gorki je vodeći umjetnik 20. vijeka. Pored genija kakvi su bili Koning, Polok i Rotko, njegovo djelo je pomoglo definisanju umjetničkih pravaca kakvi su bili nadrealizam i apstraktni ekspresionizam.

  Director: Atom Egoyan
  Writer: Atom Egoyan
  Stars: Charles Aznavour, Brent Carver, Eric Bogosian
 • 3279  Black Death (2010)
  INFO
  Crna smrt (2010) on IMDb
  Mladi monah dobija zadatak da sazna istinu o pričama da su u jednom selu ljudi vraćeni iz mrtvih u vreme izbijanja prve bubonske kuge u Engleskoj.....

  Director: Christopher Smith
  Writer: Dario Poloni
  Stars: Eddie Redmayne, Sean Bean and Carice van Houten
 • 32  El secreto de sus ojos Aka The Secret in Their Eyes (2009)
  INFO
  The Secret in Their Eyes (2009) on IMDb
  Argentinac Benjamín Espósito (R. Darín) cijeli je život proveo radeći na sudu. Nakon odlaska u mirovinu odluči napisati roman u kojemu kani rezimirati neke najvažnije događaje iz svojega radnog vijeka. U to je uključio nikad riješen zločin silovanja i ubojstva lijepe djevojke iz davne 1974., u čiju je istragu i sam bio uključen. Kako roman napreduje autor, uz mnoštvo detalja, počne otkrivati mogući trag ubojice, identifikacijom jednoga čovjeka preko fotografije. Vjerojatno je riječ o izvjesnom Gómezu (J. Godino), čovjeku koji je baš trenutno u Buenos Airesu…

  Director: Juan José Campanella
  Writers: Eduardo Sacheri , Juan José Campanella
  Stars: Ricardo Darín, Soledad Villamil, Pablo Rago
 • 9  Protecting the King (2007)
  INFO
  Protecting the King (2007) on IMDb
  Seks, droga i nasilje – sve je to deo posla kada čuvate kralja rock & rolla, Elvisa Prislija… Priča o Dejvidu Stenliju, polubratu i telohranitelju kralja..

  Director: D. Edward Stanley
  Writers: D. Edward Stanley, Marty Poole
  Stars: Matt Barr, Greg Collins, Tom Sizemore
 • 2628  Only Lovers Left Alive (2013)
  INFO
  Only Lovers Left Alive (2013) on IMDb
  Adam je glazbenik koji se ponovno susreće sa svojom životnom ljubavi Evom. Ta ljubavna priča traje kroz stoljeća (budući su dvoje ljubavnika vampiri) a Adam je sad krajnje depresivan i ne vidi gdje svijet vodi. Njihova ljubav je poljuljana I na velikom testu kada se pojavi divlja i nekontrolirana Evina sestra.

  Director: Jim Jarmusch
  Writers: Jim Jarmusch, Marion Bessay
  Stars: Tilda Swinton, Tom Hiddleston, Mia Wasikowska
Gost
  
Ukupno
Korisnici
Gosti
Ukupno online: 12
Gosti: 11
Korisnka: 1
autobus  


Copyright Lud@k Site © 2018