Novo

 • 24  Dolls (2019)
  INFO
  Dolls (2019) on IMDb
  Autor dječje knjige koji se razvodi i njegova buntovna kćer tinejdžerica sele se u kuću koju su naslijedili i na tavanu pronalaze tajanstvene lutke. Otac i kćer uskoro saznaju da lutke imaju zlokobnu i smrtonosnu prošlost.

  Director: Cuyle Carvin
  Writers: Justin Hawkins , Josh Hawkins
  Stars: Thomas Downey, Dee Wallace, Trinity Simpson
 • 2017  Delivery Man (2013)
  INFO
  Delivery Man (2013) on IMDb
  Nova kvalifikovana babica Metju Banting je i sam doživeo ponovno rođenje u kasnim tridesetima. Ostavio je posao policajca u potazi za poslom koji je svrsishodniji. Pored njega, bolnički tim čine nedavno razvedena viša babica Kejtlin, duhovita babica Lisa, ekstremno gunđalo viša babica Pat, naivna i skolona nezgodama Taš. Ali Metju neće biti sasvim sam u nepoznatom okruženju. Njegovog kolegu Ijana suspendiju iz policije i zapošljava se kao stražar u bolnici.

  Director: Ken Scott
  Writers: Ken Scott (screenplay), Ken Scott
  Stars: Vince Vaughn, Chris Pratt, Cobie Smulders
 • 1736  Misconduct (2016)
  INFO
  Misconduct (2016) on IMDb
  Kada ambiciozni mladi odvjetnik Ben preuzme slučaj protiv moćnog i bezobzirnog direktora farmaceutske kompanije vrlo brzo će shvatiti da je upleten u slučaj ucjene i korupcije.

  Director: Shintaro Shimosawa
  Writers: Simon Boyes, Adam Mason
  Stars: Malin Akerman, Alice Eve, Julia Stiles
 • 11  2046 (2004)
  INFO
  2046 (2004) on IMDb
  Bio je pisac. Mislio je da piše o budućnosti, a zapravo je pisao o prošlosti. U njegovoj knizi, misteriozni voz s vremena na vreme kreće za 2046.

  Director: Kar-Wai Wong
  Writer: Kar-Wai Wong
  Stars: Tony Chiu-Wai Leung, Ziyi Zhang, Faye Wong
 • 7  Lust, Caution (2007)
  INFO
  Lust, Caution (2007) on IMDb
  Godine 1942. u Šangaju kolaborator s japanskim okupacijskim vlastima, gospodin Yee, sastaje se u draguljarnici sa svojom mladom ljubavnicom Chia Chiom, koju on poznaje kao gospođu Mak. Radnja filma se vraća unatrag, godina je 1938., Japan je okupirao Kinu, a mlad, zgodan i domoljubno raspoložen vođa studentskih kazalištaraca Kuang Yu Min dozna da se gospodin Yee nalazi u Hong Kongu. Padne mu na pamet da “režira” “predstavu života”, a sve kako bi mlada i privlačna studentica Chia Chi, hineći otmjenu gospođu Mak, suprugu nezgrapna poslovnog čovjeka, zavela Yeea i dovela ga pred nišan svojih kolega…

  Director: Ang Lee
  Writers: Eileen Chang , James Schamus
  Stars: Tony Chiu-Wai Leung, Wei Tang, Joan Chen
 • 5580  Baby's Day Out (1994)
  INFO
  Baby's Day Out (1994) on IMDb
  Devetomesečna beba Bink mamin i tatin je mali anđeo kojemu ništa u životu ne nedostaje; ima roditelje koji ga obožavaju, živi u velikoj kući i pozira za časopise. Nažalost, nisu svi dražesni kao Binkovi roditelji, pogotovo trojica otmičara koji se predstavljaju kao fotografi novina. Oni uspešno otimaju Binka i dok ga majka bezuspešno traži po celom gradu, mali Bink otmičarima stvara više problema nego što oni mogu podneti.

  Director: Patrick Read Johnson
  Writer: John Hughes
  Stars: Lara Flynn Boyle, Joe Mantegna, Joe Pantoliano
 • 9  Guilty as Sin (1993)
  INFO
  Guilty as Sin (1993) on IMDb
  Lijepa i slavna odvjetnica, Jennifer Haines (Rebecca DeMornay), prihvaća ponudu Davida Greenhilla (Don Johnson), muškarca optuženog za ubojstvo supruge, te staje u njegovu obranu na suđenju koje bi joj moglo donijeti znatan poslovni uspjeh. Kako nije sigurna u njegovu nevinost, Jennifer pokreće vlastitu istragu zbog čega se njena karijera, kao i život, nađu u opasnosti.

  Director: Sidney Lumet
  Writer: Larry Cohen
  Stars: Rebecca De Mornay, Don Johnson, Stephen Lang
 • 929  A Crime (2006)
  INFO
  A Crime (2006) on IMDb
  Vincentov život je na čekanju dok ne pronađe ubojicu svoje supruge. Alice, njegov susjed, uvjeren je da ga može usrećiti. Odluči izmisliti krivca, tako da Vincent može pronaći osvetu i ostaviti prošlost iza sebe.

  Director: Manuel Pradal
  Writers: Tonino Benacquista , Manuel Pradal
  Stars: Harvey Keitel, Emmanuelle Béart and Norman Reedus
 • 3  Everything Is Illuminated (2005)
  INFO
  Everything Is Illuminated (2005) on IMDb
  Njujorški Židov, strastveni kolekcionar i samozatajan pisac Jonathan Safran odluči otputovati u svoju djedovinu, Ukrajinu, kako bi pronašao Augustinu, ženu koja je navodno spasila njegovog pokojnog djeda od nacista. U potragu kreće koristeći usluge ukrajinske firme Heritage Odessa Tours koja je specijalizirana za pronalaženje nestalih i umrlih. Firmu čine djed koji umišlja da je slijep, unuk Alex koji je ujedno i prevoditelj s engleskog te pas Sammy Davis Junior Junior (nazvan prema američkom svestranom zabavljaču). U prastarom autu njih troje i pas kreću na put po Ukrajini u potrazi za mjestom Tračimbrod.

  Director: Liev Schreiber
  Writers: Jonathan Safran Foer , Liev Schreiber
  Stars: Elijah Wood, Eugene Hutz, Boris Lyoskin
 • 12  Volcano (2018)
  INFO
  Volcano (2018) on IMDb
  Sticajem čudnih okolnosti, Lukas, prevodilac OEBS-a u okviru vojne inspekcije kontrolnih punktova, završi u zabačenom gradu na jugu ukrajinske stepe. Nemajući kome da se obrati za pomoć, ovaj gradski momak pronalazi utočište u kući zanimljivog lokalca po imenu Vova. Koristeći Vovu kao vodiča, Lukas se suočava sa anarhističkim univerzumom kakav nije mogao ni da zamisli, svetom u kojem život teče bez vidljive strukture. Fasciniran svojim domaćinom i njegovom ćerkom, Maruškom, u koju se ubrzo zaljubljuje, Lukas pobeđuje prezir prema seoskom životu što mu otvara put ka nezamislivoj sreći.

  Director: Roman Bondarchuk
  Writers: Alla Tyutyunnik, Dar'ya Averchenko
  Stars: Serhiy Stepansky, Viktor Zhdanov
 • 8  Posledice Aka Consequences (2018)
  INFO
  Consequences (2018) on IMDb
  Naš anti-junak je Andrej (Zemljič), osamnaestogodišnji momak, koji se za početak ne zna nositi sa svojim bijesom. Usljed skrivanja svoje seksualne orijentacije, biva osramoćen u situaciji s djevojkom, pa se iskali na njoj. Za šta ona podnese prijavu. Na sudu ga majka (Hribar) spektakularno uvali u još veću nevolju svjedočeći iz svog ugla da je užasan sin, kojeg nikad nema kod kuće i u školi.I eto ga u popravnom domu da se suoči sa posljedicama svojih djela i izbori za svoje mjesto u grupi osuđenika. Postaje blizak sa Želetom (Šturbej), svojim neformalnim liderom, boreći se da zadrži svoju potiskivanu tajnu samo za sebe.

  Director: Darko Stante
  Writer: Darko Stante
  Stars: Matej Zemljic, Timon Sturbej, Gasper Markun
 • 47
  CAM  Spider-Man: Far from Home (2019)
  INFO
  Spider-Man: Far from Home (2019) on IMDb
  Nakon događaja s Osvetnicima Peter Parker s prijateljima odlazi na ljetni odmor u Europu. No mirni odmor im prekida opasni Mysterio.Peter Parker vraća se u filmu „Spider-Man: Daleko od kuće“, sljedećem Spider-Man poglavlju. Nakon velike bitke s Osvetnicima i tragičnog gubitka, Peter uzima pauzu i traži malo vremena za sebe. Naš prijateljski junak iz susjedstva pridružuje se svojim najboljim prijateljima Nedu, M.J. i ostatku ekipe na ljetnom odmoru u Europi. Međutim, Peterov plan da ostavi svoje superjunačke dužnosti na nekoliko tjedana brzo se izjalovi kada nevoljko pristane pomoći Nicku Furyju u otkrivanju napada misterioznih stvorenja koji stvaraju kaos diljem kontinenta. Iako Tony Stark nije više s njima, njegova misija živi i dalje, a Spider-Man bi trebao biti taj koji će je nastaviti.

  Director: Jon Watts
  Writers: Chris McKenna, Stan Lee
  Stars: Tom Holland, Samuel L. Jackson, Jake Gyllenhaal
 • 9  The Sweet Hereafter (1997)
  INFO
  Slatka sutrašnjica (1997) on IMDb
  Stanovnicima kanadskog gradića dogodila se velika tragedija, školski autobus se strovalio niz padinu te je četrnaestero djece poginulo, a ostali su teško ranjeni. Vozeći po snijegu, vozačica autobusa izgubila je kontrolu nad vozilom, a cijeli se događaj odvio pred očima jednog od roditelja koji se vozio iza školskog autobusa. Stravična nesreća ostavila je mnoge u gradiću paralizirane od boli. Odvjetnik Mitchell Stevens posjećuje roditelje te ih nagovara na grupnu tužbu protiv autobusnog prijevoznika motiviran trećinom od odštete. No Stevensu novac nije jedina motivacija, njegova je kći Zoe ovisnica o teškim narkoticima, prošla je mnoga bezuspješna liječenja, a Stevens, nemoćan u svojoj ulozi oca, preplavljen grižnjom savjesti traži "nevidljivog" krivca...

  Director: Atom Egoyan
  Writers: Russell Banks , Atom Egoyan
  Stars: Ian Holm, Sarah Polley, Caerthan Banks
 • 7  Ararat (2002)
  INFO
  Ararat (2002) on IMDb
  Ararat je sofisticiran film o bolnim lekcijama istorije i iscjeljujućoj moći umjetnosti. S druge strane, to je i jezovita priča o životu i legatu velikog slikara Aršila Gorkog. Proganjan strahovitim masakrom Jermena 1915, duh Gorkog se javlja u različitim ljudima i u različitim oblicima poslije njegovog samoubistva 1948. U onome što zovemo stvarnost, Gorki je vodeći umjetnik 20. vijeka. Pored genija kakvi su bili Koning, Polok i Rotko, njegovo djelo je pomoglo definisanju umjetničkih pravaca kakvi su bili nadrealizam i apstraktni ekspresionizam.

  Director: Atom Egoyan
  Writer: Atom Egoyan
  Stars: Charles Aznavour, Brent Carver, Eric Bogosian
 • 5560  Journey to the Center of the Earth (2008)
  INFO
  Journey to the Center of the Earth (2008) on IMDb
  Profesor Trevor Anderson (Brendan fraser) brinut će o svom nećaku Seanu (Josh Hutcherson) desetak dana dok njegova majka Elizabeth (Jane Wheeler) priprema selidbu za Kanadu. Daje mu kutiju koja je pripadala njezinom nestalom bratu Maxu u kojoj su bilješke o njegovom posljednjem putovanju. Trevor odluči slijediti trag i s Maxom odlazi na Island gdje se sastaju s vodičem Hannahom Asgeirsson (Anita Briem). Dok se penju po planini, zatekne ih oluja i nađu sklonište u spilji. Tražeći izlaz iz nje, upadnu u rupu i otkriju izgubljeni svijet u središtu Zemlje.

  Director: Eric Brevig
  Writers: Michael D. Weiss , Jennifer Flackett
  Stars: Brendan Fraser, Josh Hutcherson and Anita Briem
 • 3  Persona 3 the Movie: 4 Winter of Rebirth (2016)
  INFO
  Persona 3 the Movie: #4 Winter of Rebirth (2016) on IMDb
  U to nema sumnje. Trenutak uništenja, koji je nemoguće zaustaviti, je sve bliži. Upoznati smrt, gledati u smrt, suprotstaviti se smrti. Makoto i njegovi drugari su sazreli kroz brojne sastanke i rastanke. njihova borba nije zarad sveta, već zarad njih samih. Znajući to, oni su nastavili da se bore, nadajući se da ih, na samom kraju, čekaju neki bolji dani. Međutim, momak, kojeg su smatrali svojim prijateljem, tvrdi, ali i upozorava, da je uništenje sudbina koju čovečanstvo mora da prihvati. Godišnje doba se menja, iz jeseni prelazi se u zimu, a Makoto donosi odluku kako bi se pozdravio i sa prolećem koje ih čeka…

  Director: Tomohisa Taguchi
  Writer: Jun Kumagai
  Stars: Akira Ishida, Hikaru Midorikawa, Kazuya Nakai
 • 571  Persona 3 the Movie 3: Falling Down (2015)
  INFO
   Persona 3 the Movie: #3 Falling Down
(2015) on IMDb
  "Mislim da sam shvatio... Ti se zapravo plašiš rastanka?" Došla je jesen, a Makot i njegovi drugar, koji rizikuju svoje živote ratujući protiv Seni, rat polako privode kraju. Kroz rat, neki spoznaju šta znači izgubiti bližnjeg, drugi spoznaju šta to znači štititi, dok treći otkivaju skriveno značenje svih njihovih dosadašnjih borbi. Nakon poslednje bitke, osvanuo je novi dan, a točkovi sudine polako počinju da stavlja na iskušenje veze između junaka...


  Director: Keitarô Motonaga
  Writers: Jun Kumagai
  Stars: Akira Ishida, Eri Ogawa, Rie Tanaka
 • 705  Persona 3 The Movie: 2 Midsummer Knight's Dream (2014)
  INFO
  Persona 3 the Movie: #2 Midsummer Knight's Dream (2014) on IMDb
  Makoto Juki, se tokom leta prebacuje u srednju školi Gekoukan. Međutim, na putu do svog nobog doma, slušajući svoje mp3, staje. Tačnije, vreme oko njega staje, a ljudi koji su bili oko njega, pretvaraju se u kovčege. Uskoro Makoto spoznaje da se ovaj vremenski trenutak, naziva Tamni čas i tokom njega pojavljuju se čudovišta zvana Seni. Kako ubrzo postaje terenski zapovednik svojim drugarima iz škole, Micuri i Akihiku, Makoto mora da nauči da saoseća sa drugima, da se povezuje sa drugima kao i da nauči znanje smrti. U borbi protiv Seni pomažu im Persone, prikazi njihovih srca.

  Director: Noriaki Akitaya
  Stars: Akira Ishida, Hikaru Midorikawa, Kazuya Nakai
Gost
  
Ukupno
Korisnici
Gosti
Ukupno online: 7
Gosti: 7
Korisnka: 0
  


Copyright Lud@k Site © 2018